Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2010 01:50 - идат като овци, бегат като овци ... що е то?
Автор: sabrosa Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1384 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 19.10.2010 09:38


Хората стадни животни ли сме или защо се водим толкова лесно?

Правят ми впечатление честите ни залитаня в разни понякога странни посоки и все уж в преследване на НЕЯ - модата. Все ще се намери някой дълбоко уважаван, който да е коректив и да ни казва кое е красиво и кое не съвсем. Някога са били единици (често и единаци). Сега ... сега са стотици. Глутници от моделиери, редактори, режисьори, фотографи ... разбирачи, преписвачи, копиращи един от друг с някаква идея да сме НАЙ.
Общия прогрес улесни комуникацията помежду ни, даде ни нови, само до преди 20 години немислими, варианти да осъществим връзка помежду си. Улесни и тях в степен, че вече няма аналог на "Рубенсов тип". Вече не е много ясно, кой какво и защо харесва и диктува. Разликата се свежда до няколкото сантиметра от дължината на ръкава или точно кой нюанс на "сьомга" е избраният.
Съвсем до скоро жените бяха на прага на анорексия или болимия (разликата и тук е също почти нюансна) в името на ... не е много ясно кой, но нека най-общо е модата и по-конкретно начина, формата, в която ни е представена.

Логиката е ясна, но няма да се въздържа и ще я напиша просто :
манекенките са слаби + манекенките са готини/харесвани => ако аз съм слаба, то значи ще съм готина и харесвана (или манекенка). Да ама не ... не точно, не съвсем и не задължително.

От известно време у нас започна да се наблюдава друго явление. Масовото навлизане на поредната благина, продукт демонстриращ напредъка ни - силикона. И хайде всички да догоним Памела, че сме изостанали с 20 години и няколко месеца. Тя още Февруари 1990 се е сетила (тук отварям скоба - Хю е аналог на Рубенс поне доколкото на всички ни е ясно какъв точно тип жени харесва човека).
Странно как не сме се сетили по-рано, нали? Уж сме грамотни, уж сме дали толкова много на света и напредъка му. Ние от малка България ли ще изоставаме?! Късно сме се сетили, но ще ги догоним и юруш на маслините ... ок де - силиконите.

Само преди седмица попаднах на статия озаглавена "50% от абитуриентките искали силикон, вместо бал". Понеже заглавието ме шокира се обръщам по-конкретно към въпросните завършващи училище/започващи живота :
Браво момичета! Така не само ще ги стигнем, но направо ще им отвеем плявата на всички памели и всякакви други звезди от чуждия и местния небосклон.
"Ае малко по-сериозно"
Това, че някой мъж е казал нещо в стил "ейййй ц-ц-ц скйй таа кви цици си напраи" (цитата е произволен, първият ми хрумнал и понеже съм на вълна "модерно" - не е социална извадка) далеч не означава автоматично, че и вие ще го чуете след като ги "направите". Изобщо не е гаранция за успех, камо ли за кариера. Всички харесваме гърди, но не всички гърди ни харесват ... или беше ..., но разни хора разни идеали? Започвам да се обърквам, а да ... спомних си ... това е защото все още има разнообразие. Оставете ни объркани, моля ви момичета! Нека се чудим какво харесваме и чии са по-хубави, вместо да се чудим защо всички са еднакви.

Няма жена или мъж, която/който да отрече, че едни гърди напред помагат, НО САМО, когато си на вярното място с някаква ясна на теб поне идея и цел. Те не могат да те "озоват" с магическа пръчица там на мястото, на корицата, на обложката, в клипа ...

Сещам се за нещо, което аз чух в 9-10 клас, ей тъй случайно ... в час. Уравнението изглеждаше така :
всички риби плуват + някои хора плуват = някои хора са риби (вярно или грешно)

Вие решете, НО само Ви моля ... помислете преди това! Вярно или грешно?
 
Аналогията ми с овците се свежда до следното : при овците ако вкараш една в кошарата другите я следват сякаш по инерция ... първите вече влязоха, а виe?

 


Тагове:   мъже,


Гласувай:
3



1. анонимен - Пиянството на един народ!
07.07.2010 11:47
Вървя по улицата, очите ми търсят "малките неща", а срещат фалшиви лица, престорени усмивки, префърцунени жестове. Момиченца размахват "extension" метли и цупят устни, за да се види червилото на мама... Поредната доза силикон напира да излезе от така оскъдната дрешка, за да може да бъде забелязана и да блесне сред себеподобните. Тук идва голямото НО, как очаквате да бъдете забелязани сред клонинги. Индивидуалността остана за "смотаните" и "загубеняците". Представата за "красива" жена се изкриви до безмозъчни марионетки с по 3 пръста грим, "маркови" етикети и евтино излъчване. Себеуважението отстъпи място на фалша и амбициите за сексоален просперитет. Връткат се дупета пред "секси" напомпани типове, размахващи ключа от новата таратайка и скъпия телефон. И сценарият е един и същ -секс... ритник и пак на лов. И за всичко е виновен силиконът, прекалено малко е. Ами.. хайде, опитай пак, следващия път може да го впечатлиш с размери и да ти купи желаното парцалче. Ако пък се представиш добре и на волната програма туко виж придобивката е по-голяма.
Време е огледалото да изиграе своята роля и да покаже действителността, такава каквато е. Приемете себе си! Не всяка жена се радва на "манекенски" мерки, но всяка крие нещо уникално, неповторимо, женствено и прекрасно. Вгледайте се, опознайте себе си.
Всеки мъж обича "евтините жени ", но до сутринта. А какво остава след това и колко такива сутрини сте готови да пожертвате?
Всички риби плуват + някои хора плуват = рибите винаги ще плуват, но част от хората се учат да плуват по-добре от останалите.
Вие от кои ще бъдете?
цитирай
2. анонимен - Крутой форум для женщин
24.10.2012 18:08
Пользователи форума <a href="http://forum.justlady.ru/index.php?showtopic=297">http://www.justlady.ru/</a> расскажут о лучших новинках и трендах из мира красоты и моды, помогут выбрать собственный индивидуальный стиль, поделятся секретами молодости и здоровья. http://www.justlady.ru – это крупнейший в Рунете женский форум, где ежедневно обсуждаются более 100 000 тем. Наш форум дарит уникальную возможность поделиться своими проблемами и радостями, откровенно поговорить о сокровенном, спросить совета и рассказать о своем опыте, пообщаться со старыми друзьями и приобрести новых.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sabrosa
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 36106
Постинги: 15
Коментари: 32
Гласове: 76
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031